0 instellingen geselecteerd

Wat zijn mijn kosten

Wat zijn mijn kosten bij een periodieke gift aan een goed doel?

De periodieke schenkingsovereenkomst is voor u kosteloos als u jaarlijks het minimum bedrag schenkt aan een goed doel. Iedere goed doel geeft zelf op wat dit jaarbedrag dient te zijn. Wanneer u meerdere goede doelen opneemt in uw schenkingsovereenkomst is dit jaarbedrag minimaal € 100,- per goed doel per jaar.

De kosten van een notariële akte zijn voor een goed doel maximaal € 150,- inclusief BTW (en uiteraard lager bij gemaakte volume afspraken). De kosten van een onderhandse schenkingsovereenkomst zijn voor een goed doel maximaal € 65,- inclusief BTW (en uiteraard lager bij gemaakte volume afspraken). 
Bij 2 goede doelen worden de hiervoor genoemde kosten voor een notariële akte gedeeld. Wanneer u 3 of meer goede doelen opneemt in een akte, betaalt ieder goed doel € 50,- inclusief BTW mee aan de combinatie schenkingsakte. De bedragen zijn eenmalig en dus ook inclusief de kosten de notaris. Neemt u meer dan 8 goede doelen op in uw akte neem dan contact met ons op. 

Voordeel voor u en het goede doel

Schenken via een overeenkomst kan financieel aantrekkelijk zijn voor zowel u als uw goede doel. U bepaalt zelf het bedrag van uw schenking en ontvangt een deel hiervan terug van de fiscus. Houdt u er wel rekening mee als u de hoogte van uw gift bepaalt dat het goede doel de kosten voor haar rekening neemt! Bereken uw belastingvoordeel of wat u extra kunt schenken dankzij het belastingvoordeel met onze schenkcalculator >>>

Zelf de kosten van een overeenkomst voldoen

Wilt u liever zelf de kosten betalen van een overeenkomst? Voor € 150,- inclusief BTW mag u 3 goede doelen opnemen in een notariele akte. Voor ieder goed doel extra betaalt u € 50,- inclusief BTW extra. De prijzen zijn hieronder schematisch weergegeven. Liever onderhands dan betaalt u € 75,- voor 1-3 goede doelen en € 25,- voor ieder goed doel extra.

Aantal goede doelenKosten
1 tot en met 3 goede doelen € 150,- inclusief BTW
Ieder goed doel extra € 50,-
Meer dan 12 goede doelen neem contact met ons op!

2015, prijswijzigingen voorbehouden


Vraag direct een geheel kosteloze periodieke schenkingsakte aan >>>