0 instellingen geselecteerd

Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans

De Actie Kerkbalans wordt sinds 1973 aan het begin van elk jaar, in de tweede helft van januari, gehouden. De deelnemende kerken doen in die periode een beroep op hun leden voor een financiële bijdrage. Elk jaar gaan meer dan een half miljoen vrijwilligers op pad om bij hun mede-kerkleden een verzoek om een financiële bijdrage voor de kerk te bezorgen en om die later in de vorm van een toezegging weer op te halen.

Op deze manier worden elk jaar enkele honderden miljoenen euro’s voor de kerken bijeen gebracht. Kerkbalans is daarmee de grootste financiële inzamelingsactie van Nederland. Deze vorm van geldwerving is voor de deelnemende kerken verreweg de grootste bron van inkomsten. Door de intensieve voorbereiding en nazorg heeft Kerkbalans in de praktijk het karakter van een permanente campagne. Sinds 2005 hebben de kerken een vernieuwing van hun geldwerving gerealiseerd. Kerkbalans Nieuwe Stijl doet met succes een beroep op bestaande en nieuwe doelgroepen.

De actie Kerkbalans zal in 2012 worden gehouden van 15 tot 29 januari. Dat heeft de Interkerkelijke Commissie Geldwerving (ICG), waarin de deelnemende kerken samenwerken besloten.

De actie maakt gebruik van een nieuw motto: “Wat is de kerk jou waard?”.

Schenkservice biedt verschillende mogelijkheden om tijdens de Actie kerkbalans periodiek notariële schenkingen te werven.

Download onze brochure voor meer informatie >>>